Bizum


L’aplicació Bizum s’ha convertit en tota una referència a l’hora d’efectuar pagaments immediats. En restaurants, botigues, cines, discoteques... el servei  fundat el 2016 serveix per saldar tota mena de deutes de forma ràpida i senzilla, a més d’utilitzar-se com a mètode de pagament en alguns negocis.

Amb tot, durant el formulari que s’omple per a l’enviament ‘online’ de diners a un contacte registrat, els usuaris han d’introduir un concepte, que moltes vegades s’utilitza per fer broma amb la persona que rebrà el Bizum. Tanmateix, incloure paraules relacionades amb segons quins delictes pot comportar que l’entitat obri una investigació de la transferència en qüestió, i pot arribar fins i tot a bloquejar temporalment el compte del remitent.

Confidencialitat i vigilància

 La normativa per a la prevenció de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme estableix que els assumptes que s’utilitzen a l’hora d’emetre un pagament via Bizum també han d’estar vigilats pel banc. Així doncs, la mateixa entitat bancària és l’encarregada d’aplicar la seva corresponent política i intervenir en cas de considerar com a sospitós algun dels vocables utilitzats en aquest apartat.

Per a això, totes les transferències passen per un sistema que valida les dues parts de l’operació comparant-les amb una ‘llista negra’ abans d’analitzar en profunditat els conceptes. Malgrat que les llistes de paraules associades a delictes són confidencials, n’hi ha algunes de relacionades amb el tràfic de drogues, armes o altres articles il·legals que obren automàticament la investigació del banc, sense ni tan sols tenir en compte si es tracta d’una broma. Per tant, assumptes que incloguin expressions com «Al-Qaida», «armes per a Síria» o «cocaïna» (o altres noms de drogues) impediran que la transferència s’efectuï amb èxit i, a més, podrien comportar el bloqueig temporal del compte associat.

La aplicación Bizum se ha convertido en toda una referencia a la hora de efectuar pagos inmediatos. En restaurantes, tiendas, cines, discotecas... el servicio fundado en 2016 sirve para saldar todo tipo de deudas de forma rápida y sencilla, además de utilizarse como método de pago en algunos negocios.

Sin embargo, durante el formulario que se rellena para el envío 'online' de dinero a un contacto registrado, los usuarios deben introducir un concepto, que muchas veces se utiliza para bromear con la persona que recibirá el Bizum . Sin embargo, incluir palabras relacionadas con según qué delitos puede comportar que la entidad abra una investigación de la transferencia en cuestión, pudiendo llegar incluso a bloquear temporalmente la cuenta del remitente.

 Confidencialidad y vigilancia

    La normativa para la prevención de blanqueo de capitales y financiación del terrorismo establece que los asuntos que se utilizan a la hora de emitir un pago vía Bizum también deben estar vigilados por el banco. Así pues, la propia entidad bancaria es la encargada de aplicar su correspondiente política e intervenir en caso de considerar como sospechoso alguno de los vocablos utilizados en este apartado. 

 Por eso, todas las transferencias pasan por un sistema que valida ambas partes de la operación comparándolas con una lista negra antes de analizar en profundidad los conceptos. Pese a que las listas de palabras asociadas a delitos son confidenciales, hay algunas relacionadas con el tráfico de drogas, armas u otros artículos ilegales que abren automáticamente la investigación del banco, sin siquiera tener en cuenta si se trata de una broma. Por tanto, asuntos que incluyan expresiones como «Al Qaeda», «armas para Siria» o «cocaína» (u otros nombres de drogas) impedirán que la transferencia se efectúe con éxito y, además, podrían comportar el bloqueo temporal de la cuenta asociada.



Font original: Diari de Girona: Bruna Segura.

4 Comentaris

Puedes usar emoticones (selecciona, copia y pega).
😀😁😂😃😅😆😇😈😉😊😋😌😍😎😏👍
😓😔😕😘😜😞😠😡😲😳🙈🙉🙊🙏💩💪
También se pueden añadir, imágenes o vídeos, simplemente escribiendo su URL.

Més recent Anterior